fredag 4 september 2015

Kräftfiske

Nu var det ett tag sedan jag hann göra ett inlägg här på bloggen. Det har helt enkelt varit för mycket annat för att hinna/orka blogga. Men nu är jag tillbaka igen :-)

Ikväll har vi, ihop med mamma med sambo varit och prövat kräftfiskelyckan i åna. Det var inte så värst mycket vatten men åtminstone så det täckte burarna. Som vanligt var den H som fick flest i sin bur, räknade inte så noga men kanske 20 st. Totalt blev det ca 26 st efter att vi lagt tillbaka de minsta.

Sen kommer det jobbiga när man måste koka dem... Gillar inte det nåt vidare men det måste ju göras. Först får de gå omkring i diskhon i lite färskt vatten som jag byter lite då och då, för att bli av med det värsta av sumpsmaken. Sen har jag alltid två kastruller. En som kokar med bara vatten där jag lägger i dem en och en för att de ska dö så snabbt som möjligt. När de är döda och stela så flyttar jag över dem i lagen. Nu står de ute på altan för snabb nedkylning och imorn ska vi på kräftskiva och äta dem.

God kväll på Er!!
Katarina

3 kommentarer:

  1. Synd att man inte tål kräftor längre. Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Västkustbo som jag är så tycker jag inte så mycket om dom där djuren, räkor är OK, men det är festligt med kalasen och dom är vackra när dom är kokta. Våra havskräftor är ju inte så röda.
    Agneta kram

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!