torsdag 10 september 2015

Olvon?

När jag gick omkring på vår otämjda del av trädgården fick jag för ett tag sedan se en liten växt som inte såg ut som alla andra. Den hade små roliga blad och såg ut som något som är värt att ta hand om. Efter lite googlande kom jag fram till att det kan vara Olvon av nåt slag. Kan också vara nåt helt annat men det får tiden utvisa :-)
Nu har jag iaf grävt upp den lilla plantan och planterat den i det som är tänkt att bli en lundplantering så småningom. Här är ganska mycket skugga delar av dagen och jag vill få in mycket buskar och träd här så det blir lite mer insynsskydd. Det blir också en bra blåstbromsare.

Visst är det söta blad? Nu har de börjat gå åt det röda hållet.

Här är lundplanteringen på gång. Jag har lagt ut blöta tidningar och täcker med täckbark. Ska även göras på högersidan men jag får ta det i omgångar allt eftersom jag får tag i tidningar. (Ni som känner mig och läser här får gärna spara dagstidningar och ge mig om ni vill...)  Det lilla olvonet, kallar den det så länge, växer näst längst ner bland täckbarken.

När jag ändå kom igång ute så fick den här "dåligasamvetsrabatten" sig ett röj. Här var så mycket gräs mm så det såg för j---ligt ut. Lite bättre nu och denna ska jag fixa till någon dag, flytta lite buskar mm.
Längst ner i bild, nästan vi M-skylten, växte mitt lilla Olvon. Jag är glad att jag hittade det innan jag kom för nära med lien i somras...

Go kväll!
Katarina

1 kommentar:

  1. Oj, vilket jobb! Men även om det drar i musklerna så är det oftast riktigt roligt att röja ur på det där sättet. Faktiskt tycker jag sånt är roligare än att smådutta med färdiga rabatter vid huset.
    Lycka till med ditt olvon!

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!