måndag 21 september 2015

Vindruva och paprika

När jag tänker på orangeri/växthus så tänker jag ofta på vinrankor som klänger i taket. Egentligen tycker jag inte att hemmaodlade pyttiga små vindruvor, ofta fulla av kärnor, är särskilt goda (iaf inte de jag smakat). Men på nåt sätt tycker jag att växten ändå hör hemma i ett orangeri så nu har jag införskaffat och planterat en här hemma. Bara för att den är så snygg... Jag valde det södra hörnet och tog bort en platta ur golvet, grävde en så stor grop jag kunde och fyllde på med bra jord. Jag tänker att den kan skugga skönt här om några år. Nu är den planterad och om jag förstått rätt så ska den också beskäras. Frågan är bara hur, jag vill ju inte förstöra den det första jag gör. Får googla runt lite och kolla.

Hörnet innan vindruvan.

Här är min druva planterad, valet föll på ´Dr Schmidtmans Sockerdruva´ den lät ju iaf god :-)

--------------------------------

Snart kan jag skörda mina paprikor, det ska bli spännande att se om de är goda. Det är den plantan jag misskötte, slutade vattna, fick lusangrepp och var nära att kastas i våras... Tur att jag ändå tog tag i den och fick den att må bättre igen!

Önskar Er alla en skön kväll!
Katarina3 kommentarer:

 1. Vilket fint golv i ditt växthus. Blir nog hur tjusigt som helst när vinrankan fått växa till sig och visst finns det druvor som är både stora och goda.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Där kommer den ha det bra och så håller vi tummarna för att det är riktigt goda och söta druvor. :)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt fint ut i ditt växthus. Man gör den stora beskärningen i november och så brukar jag klippa lite på sommaren. Då inte i det vedartade utan bara två par från klasarna.
  Du hittar säkert info på nätet.
  Jag skall ha mina rödbetschips att snaska på när jag får sugen efter den där jordiga smaken. Kan vara gott att toppa en jordärtskockssoppa med också. Jag skall prova mig fram.
  Jag saltade lite på dem när de var ny skurna.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!