tisdag 15 mars 2016

I väntan på våren

Eftersom våren låter vänta på sig i år så försöker jag roa mig med annat istället. Tex kom jag mig äntligen för att måla om de gamla och väldigt slitna trädgårdsmöblerna som jag har i växthuset. Det var det bordet jag stod ute i solen och skrapade för ett tag sedan.
Tidigare har jag haft en stor duk på för att dölja eländet men det är ju inte så praktiskt med duk eftersom det finns barn i huset och det spills ibland. Nu fick det en fin yta som är lätt att hålla ren och fin färg blev det också tycker jag även om bilderna inte gör den rättvisa alls. Den är mörkare och rödare i verkligheten. (Det fina randiga lakanet är golvskydd :-). En av stolarna har en ribba som gått av så den ska jag fixa och sen ska även de målas.
Tänk vad lite färg kan göra!

Först målade jag bara underredet för jag älskar egentligen patina och bordsskivan var rätt snygg i sitt skrapade och slitna skick... 

...men sen tog förnuftet vid och det fick bli målat för att det är lättare att hålla rent och snyggt.

Såhär såg det ut senast igår eftermiddag. Men idag har nästan all snö töat bort och väderprognosen spår fint väder i flera dagar. Så till helgen kan jag nog ge mig ut och klippa lite perenner!!

Go Kväll!
Katarina

4 kommentarer:

 1. Heja! Bättre att använda tiden av väntan till något bra. Fint med gamla möbler som tas om hand, ger ett helt annat intryck än nyköpta moderna. Ser fram emot att se bilder när möblerna är på plats sedan. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Blir ju jättefint ! sånt där väcker verkligen vårkänslorna dessutom! här gick snön förra helgen, idag är det frost och kallt igen och prognosen hotar med ny snö i helgen :(

  SvaraRadera
 3. Kul att renovera det som varit slitet. Men jag blev konfunderad över färgen - rödare?? / Britt

  SvaraRadera
 4. När man väl kommit igång är det så jätteroligt att greja, och bordet blev ju jättefint. Själv har jag världens längsta startsträcka, tyvärr, men när jag väl kommit över den så går det fort och lätt och då känner jag hur roligt det är! Skönt med ett så gott som nytt bord till utesäsongen!
  Vilken vacker utebild! Men snart är väl snön ett minne blott! Vi ar blivit av med vår snö här och det är skönt för då torkar det snart upp och blir härligt vårlikt!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!