fredag 25 mars 2016

En överblick - blommig fredag

Detta inlägg har jag lagt ut med schemaläggning så jag hoppas det fungerar. När ni läser detta är jag i fjällen och åker skidor :-) därför får jag läsa era andras inlägg i nästa vecka när jag är hemma igen.

Jag gick för några år sedan en kurs om att planera sin trädgård. Själva kursen i sig gav kanske inte så mycket men jag fick iaf gjort en skiss över min trädgård. Denna försöker jag hålla uppdaterad allt eftersom saker tillkommer och förändras. Nu stämmer inte allt kanske men det mesta finns med. Hade såklart varit bättre i färg så man lättare förstår vad som är rabatt mm men det får bli till en annan gång. Överblicksbilderna över trädgården som kommer längre ner i inlägget tog jag förra sommaren och de har jag haft med här förut men de får hänga med en gång till.

Den delen som är längst till vänster på bilden är i nuläget mest äng och sly. Kanske får jag ork nån dag att anlägga nåt mer strukturerat här som en damm tex men det får framtiden utvisa. Nu underhåller jag det bara genom att slå med lien en gång om året och plantera in några träd och fina buskar. När vi flyttade in stod här ännu fler stora träd och granar som skuggade hela baksidan. Hela trädgården är drygt 2600 kvm stor.

Här är hönshuset innan trappan dit ner byggdes och innan den nya rabatten till höger om trappan blev till. Jag står här i sovrumsfönstret och tar kortet, nedanför mig är vår vardagsentré.


Här är framsidan, jag står över finingången och tar bilden.

Här är bilden tagen från samma fönster men mer åt höger. Hönshuset skymtar längst åt höger i bild.

Denna bild är från ena gaveln och tagen genom sonens fönster. Här ska rabatten utökas i sommar och gräsmattan försvinna. 

Här är baksidan, (försök bortse från den gula fula vattenkanan mitt i bild ;-) ) Längst ner i bild syns "ängen" jag skrev om innan. Tänk att här stod fyra stora 20m granar och 5-6 andra uppväxta träd. Här vill jag få in fler prydnadsbuskar men jag vill inte täcka för helt för jag gillar utsikten av skogen som är någon kilometer bort. Här kan man ibland se både älg och rådjur.

Samma kortställe men mer åt höger. Där de vita säckarna skymtar håller jag på och bygger min lund.

Detta får bli mitt bidrag till blommig fredag som har temat överblick. Gå in här så får ni läsa om andras överblickar. 

Trevlig helg!
Katarina

8 kommentarer:

 1. Kanske kunde skissen varit ännu finare men jag tänker - bättre en skiss än ingen skiss :) Fina överblickar från din trädgård och jag tänker också pågående, ständig förändring.

  Ha en skön skid- och Påskhelg! Carina

  SvaraRadera
 2. Bra att ha en skiss, färg är inte det viktiga. Tycker ni behöll ganska många stora träd som det är, fint med höjden och bra för de andra växterna med lite vandrande skugga.
  Glad påsk!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Schemaläggningen verkar fungera utmärkt. :-)
  Trädgården är förövrigt jättefin! Trevligt med foton lite grann från ovan.
  Ha en fin semester!

  SvaraRadera
 4. Jag önskar att jag hade en ritad skiss över vår trädgård men det har jag inte.
  Jag gillar hur du har planerat din trädgård.En fin trädgård:)

  SvaraRadera
 5. Jag önskar att jag hade en ritad skiss över vår trädgård men det har jag inte.
  Jag gillar hur du har planerat din trädgård.En fin trädgård:)

  SvaraRadera
 6. Å så fint ni bor o har det!
  Fortsatt Trevlig Påsk o vecka! Kram Ewa. :)

  SvaraRadera
 7. Så idylliskt det ser ut. Fint, välordnat och med variation. Jättefint! / Britt

  SvaraRadera
 8. Vilken fantastisk trädgård! När du kommer tillbaka från fjällen kanske det är vår och på gång igen....
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!