söndag 20 mars 2016

Äntligen vår!

I helgen har våren äntligen kommit! Temperaturen har legat kring 10 grader och solen har varit framme både lördag och söndag. Om man satt i lä i solen så var det fantastiskt skönt och kinderna har blivit lite rosigare och själen lite piggare.
Jag har krukat upp de flesta av mina dahlior och de står nu i växthuset där jag har frostvakt. Jag hoppas på snabbare blomning på detta vis men jag vet inte om det hjälper. Jag tycker ändå att det är skönt att få dem i jorden eftersom de började se lite ledsna ut i sina lådor i garaget. En hade tom börjat mögla så det är väl tveksamt om den tar sig...
Annars har jag inte vågat börja klippa ner några perenner än eftersom det säkert kommer fler kalla nätter med minusgrader. Jag väntar till början på april. Men eftersom det kliade så i fingrarna så blev humlen ändå nerklippt, jag inbillar mig att den inte är så känslig.
Nu skulle jag visat en massa sköna vårbilder men jag hittade inte kameran när jag skulle gå en runda för att fota så ni får hålla tillgodo med dessa istället :-)

Förra helgen var vi och hälsade på min bror som bor i Norrköping. Jag hittade denna söta spade som jag inte kunde motstå (mest för att den var solid och kändes hållbar faktiskt, jag brukar annars alltid böja av mina små spadar). 
De ursöta klädnyporna överraskade min bror mig med som en försenad födelsedagspresent! 

Jag var tvungen att hänga upp nåt bara för att få prova dem och de funkar ju toppen. plus att de är så snygga.

Tror de kommer bli ännu snyggare när de hunnit bli lite väderbitna :-)

Önskar er alla en skön kväll!
Katarina


5 kommentarer:

 1. Vår här också. Tvätt på tork. Men med gammal spade. Min är väldigt lik, fast röd med vita prickar. / Britt

  SvaraRadera
 2. Visst blir man gladare och piggare när solen skiner! Så bra att bli påmind om dahlialökar. Brukar inte spara men tänkte jag skulle prova. Vill ju då till att man kommer ihåg att plantera dem.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Nä, riktigt har inte våren kommit till oss än heller. Inte den där dagen när man slänger upp fönstret och säger, nu är den här, vååååren!
  Men din tvättbild med dom fina klänyporna är verkligen vår! Så det är nog runt hörnan!
  Jag har sett att mannen min plockat ut en del växter från vår bod och ställt dom under tak så att dom ska få vänja sig lite, men ut i luften är det inte dags än, riktigt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Här tog våren en paus idag, grått och snöblandat regn. Doften av tvätt som hängt ute på tork, det är vår och sommar för mig. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera
 5. Spaden är perfekt. Den hade jag också shoppat om jag hade trillat över den. :-)
  Tänkte förresten höra med dig vad du har för hönsras? Jag står i nya startgropar när det gäller höns och hönshus och är sååå nyfiken. :-)
  Allt gott!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!