fredag 11 mars 2016

Då och nu!

Vad lätt det är att bli fast (i flera timmar) när man börjar leta rund bland gamla bilder... Temat för veckans blommig fredag är nämligen "då och nu".  Jag som älskar före- och efterbilder längtar efter att få titta igenom alla andras inlägg denna fredag. Blir du också sugen så titta in här!

Här har jag letat upp ett gäng bilder som är ca 5 år gamla och försökt hitta bilder från ifjol som någorlunda visar samma vy. Jag har försökt tänka tillbaka på när jag egentligen började med att fixa trädgåren och det var nog för ungefär 5 år sedan. Det har allt hänt en del på ca 5 år ändå.
Sonen A är  med på de flera av då-bilderna eftersom det inte var trädgården jag fotograferade just då utan honom...

Baksidan med altan i cement, denna var tidigare även inramad med gul ölandstok. En liten rabatt finns också som jag grävde när vi flyttade in 2005, innan var det bara gräs överallt. Visst ser det inbjudande och mysigt ut, not...

Denna bild är lite längre ifrån huset men ändå samma vinkel. Lite svårt att se kanske men jag hittade ingen annan bild, Altanen har iaf blivit större och fått kalkstensbeläggning samt tak.
.
Här är baksidan av garaget och här hade jag några odlingslådor tidigare. Det vita på bilden är snöflingor.

Såhär ser baksidan av garaget ut idag. Liten förbättring tycker jag... :-)

Denna bild är tagen längst ner i trädgården, som i detta läget kändes som oändligt stor att försöka få ordning på.

Här är ungefär samma vy fast något närmare huset. Här har även planterats en avenbokshäck under hösten. Alla planteringar, häckar mm gör att trädgården känns mindre och det är mindre delar att överblicka åt gången. Detta höjer mysfaktorn snabbt.


Bild tagen uifrån köksdörren. Fokusera på lampan i vänstra hörnet av bilden.

Här har det blivit en rabatt kring lampan och grusgången har fått en kant av gatsten som gör att gräset håller sig på plats.

Här har vi börjat lägga altan på gaveln av smågatsten. Ett drygt jobb som sambon slet bra med.

En liten bit längre på väg. Notera det stora hemska fönstret som sitter ensamt på gaveln.


Samma gavel fast från andra hållet. Vi har satt in pardörrar i spröjs och bytt fönstret till ett som stämmer in med övriga fönster i huset. Lite rabatter har också tillkommit. Stenläggningen syns knappt på denna bild men den är där borta vid bordet.


Här ser man att det mest var gräs och den lilla rabatten som jag visade från andra hållet tidigare. Nu har det blivit lite lummigare. Där A stod på kortet innan ligger det nu kalkstensplattor.

Mer baksida fast ur en annan vinkel.

Här har vi kommit en liten bit påväg mot förbättring.

Nu börjar det likna nåt... :-)

Det blev en lång bildkavalkad denna gång, hoppas ni orkade till slutet ;-)

Trevlig helg!
Katarina19 kommentarer:

 1. Jodå, jag hängde med till slutet! Vad roligt att se och så snygg er tillbyggnad är. Gillar stenläggningarna med blandad sten, blir levande.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vilken förvandling! Vilket jobb ni har lagt ner!
  Verkligen fin och lummig utsikt från er uteplats med kalkstensplattor. Snyggt!

  Önskar dig en trevlig helg! / Birgitta

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder.
  Otroligt fint med byggnaden bakom garaget och all stenläggning

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Vilken förändring på 5 år?!! Helt otroligt! Älskar din kalkstensaltan! Taket vid altanen gör så stor skillnad. Att jämföra odlingslådorna och ditt vackra uterum/växthus går bara inte. ETT SÅNT VILL JAG HA!! :D
  /Kitty

  SvaraRadera
 5. Mycket smakfullt och fint. Stor förvandling! Särskilt sista bilden på stensättningen i kombination med uterummet är så bra.
  Hälsn.Luna

  SvaraRadera
 6. Kul och se er trädgårds förvandling :)
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 7. Kul och se er trädgårds förvandling :)
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 8. Det var en rejäl make-over och allt detta på fem år! Vilken charm ni tillfört!
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar serie på ditt arbete, massor av jobb och ett bra resultat. Undrar om förre ägaren skulle känna igen sig
  Ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Ser alldeles underbart ut, så roligt att se före och efter bilderna.
  Vilken förvandling. Ni måste vara otroligt nöjda.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 11. Vilket arbete det måste ha varit. Och vilken förändring till det bättre. Det gäller både att ha ideerna och kunna göra det. Jag gillar de stora ojämna stenarna väldigt mycket. De går fint att kombinera med gatsten. Allt passar inte ihop. Både entren och baksidan på garaget blev hur bra som helst. / Britt

  SvaraRadera
 12. ÅH så vackert! Ha en alldeles underbar lördag!

  SvaraRadera
 13. Kul att ha någon att projektera och jobba tillsammans med är min första tanke. Ibland går hjärnan i spinn när jag ska göra själv. ett bollplank är bra hjälp. Och vilken fantastisk helhet och vilket lyft ni gjort både med hus och tomt :)

  Ha en härlig helg! Carina

  SvaraRadera
 14. En utrolig forandring - til det bedre!
  Tid + innsats = success

  SvaraRadera
 15. Vilken otrolig förvandling! Jättekul med före-efter-bilder. Man glömmer ju så lätt hur det såg ut. Själv har jag varit usel på att ta före-bilder, ja bilder överhuvudtaget, tidigare.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 16. Vilken jätteförvandling ni har gjort på så få år, snyggt jobbat! Gillar även stenläggning och små men ack så viktiga detaljer: utsmyckningen längst upp på stolparna på uterumstaket tex.
  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 17. Ett inlägg i min smak. WOW vilket jobb ni gjort på fem år!! Jätte snyggt med all sten! Gillar ditt orangeri också förstås:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 18. Jag blir alldeles lycklig av att se dina bilder, så otroligt snyggt ni gjort det! Tänk att ni stod där och såg huset och insåg att det kunde bli så bra, det är inte alla som har den förmågan! Om man dessutom ser att ni kommit än längre på bilden i starten, där ni också bytt fönster och dörr på baksidan - wow vilken uppgradering! Jag är imponerad samtidigt som jag inser att jag kanske mest fokuserat på huset :-) Är lite husnörd ...

  SvaraRadera
 19. Vilken fantastisk och otrolig skillnad! Från ett vanligt fint hus har det blivit bland det mest smakfulla jag sett! Tänk vad man kan göra! Och så duktiga ni varit. Stenläggningen är jättefin. Jag bor ju mitt i stenriket här i Bohuslän och där finns ingenting som heter smågatsten, alla vet vad det är så klart, men här heter det "knott" och dom stora heter storgatsten, visst är det kul med olika namn på olika ställen! Så otroligt fint har det blivit, ni måste vara jättenöjda med denna lummiga trädgård och det jättefina uterummet! Och barnet har blivit större!!!! Men inte finare, det går ju inte!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!