onsdag 13 april 2016

femtio nyanser av blått...

...eller kanske inte riktigt femtio, men det är mycket blått som blommar hemma hos mig just nu. Några lila inslag finns också men annars är det mest blått. Jag har inte tänkt på detta tidigare utan det slog mig idag när jag tog en runda i trädgården.
Förövrigt så är det stora knoppar på både tulpaner och div liljor och med de senaste dagarnas härliga solsken så går det snabbt ute i rabatterna.
Nu har jag fått ut ca 3/4 av all koskit och jag hoppas växterna kommer tacka genom en härlig blomning i år:-)

Scilla o alla de former verkar jag ha...

...minns inte var de kommer ifrån men eftersom jag "ärvt" en hel del plantor lite varstans ifrån så har de nog hänkat på då så att säga.


Syns lite dåligt men detta är en ljusare variant som är lite mer öppen. Den tror jag bestämt växte i syrenhäcken redan när vi flyttade in.

Här är det balkansippa, köpte blandade färger men i stort sett alla blev blå. 

Denna lilla scilla tror jag att jag köpt en gång i tiden. Väldigt söt och nästan vit med blå rand. Sprider sig fint.

Här är väl ännu ett bevis för hur livskraftiga dessa lökar är. Blir bara fler och fler med åren.

Ett ormöga som inte alls kommer till sin rätt. Blommorna är ju egentligen väldigt intensivt blå och lyser upp även i skugga.

Lungört, jag gillar denna blå variant bäst. Finns även nån med vitfläckiga blad som är mer skiftande i färg och blommar något senare tror jag?

Söta blåsippor, dessa har växt nere i vårt orörda område och där är det så mycket gräs så det blir inte så mycket av dem...

...därför har jag flyttat några och planterat dem under min nysatta avenbokshäck. Jag hoppas det kommer lysa som ett blått band här om några år.

Några våriris hittade jag också som nu sjunger på sista versen men några är fortfarande fina.

God kväll!
Katarina

7 kommentarer:

 1. Fina blå varianter hos dig. De ser ut att trivas allesamman. Den vita med blåa sträck tror jag heter Porslins hyacint. Väldigt fina! Har några enstaka hos mig. Hoppas de ska sprida sig i mängder:)
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 2. Eftersom blått är min älsklingsfärg alla kategorier och till allt så tycker jag ju att din trädgård är föredömligt läcker! Jag gick faktiskt ut och tittade och det är ju så klart blått det mesta här också! Det vill gärna bli så. Vi har däremot den fläckbladiga Pulmonarian och den har både blå och rosa blommor. Och så fick jag av en bloggvän en vit förra året, men den har inte börjat blomma ännu.
  Blåsippor är också fint och scilla önskar jag att jag hade mycket av. Får åka till stora storstan (Gbg) och titta i Allén där, det brukar alltid vara så fint!
  Härligt med avenbokshäck!
  Ja, nu har jag gjort ett inlägg om vildvinsgardiner! Det var några som frågade och några mailade också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas blåsipporna sprider sig fint under avenbokshäcken. De blå scillorna och vårstjärnorna sprider sig bra, gör inget när de är så fina. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Så fin vårblomning du har! Och jag håller tummarna för att blåsipporna kommer att sprida sig.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Så många blå, som faktiskt spridit sig. Jag gillar dem alla. / Britt

  SvaraRadera
 6. Ja det var många nyanser av blått! Fint! :)

  SvaraRadera
 7. Verkligen många härliga nyanser av blått! Tycker också om den blå varianten av lungört, men har inte sett den i handeln, däremot har jag fyra andra sorter. Ljuvlig tid nu.
  /Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!