lördag 8 augusti 2015

Förföljd av orange?

Min trädgård har ingen specifik färgskala men jag försöker att gruppera någotsånär så att det ska se samstämt ut. Färger som rosa, lila, blått, vitt och rött är väldigt välkomna. Gul och orange däremot är det väldigt sparsmakat med. Tills det orangea började förfölja mig... ;-)

Jag har vid flertalet tillfällen köpt, enl etikett och säljare, vita eller rosa liljor. Flera av dessa har senare visat sig vara någon form av orange och ställer till med oreda i de rosa/lila rabatterna. Eftersom jag har oerhört svårt för att slänga bort levande och ändå rätt så fina växter så har jag fått göra om nån rabatt så de orangea kan få ett ställe att bo på.

Här är bildbevis på en lilja jag köpte från odla ifjol. Väldigt rosa och fin på etikett och beskrivning. Inte så rosa när de väl började blomma... Borde kanske reklamera, vet inte om det går och jag är lite dåligt på sådant. 

Denna lilja införskaffades som vit på trädgårdsmässan i Älvsjö ifjol. Det var säljaren själv som plockade ut lökarna men återigen oranga... Dessa är ändå rätt fina tycker jag men de har fått byta till en rabatt där de stämmer in bättre färgmässigt.

Denna köpte jag för flera år sedan och skulle vara mörkt röd, liknar också mer orange om man frågar mig... Blommar dock med stora och många blommor men passar inte helt in på denna plats även om jag inte har orkat flytta på dem ännu.

Här är en som faktiskt har den färg som den ska, riktigt fin tycker jag. Tyvärr inte härdig utan måste tas in på hösten.

Eftersom jag nu "tvingats" göra en orange/röd/gul rabatt så har jag också frivilligt införskaffat några dagliljor och vanlig liljor som går i den skalan. Fler följer här nedan.


Äntligen en vit som faktiskt är vit och dessutom riktigt kritvit! Jag ser också att mina nyinskaffade Madonnaliljor snart slår ut, de ser också ut att faktiskt bli vita :-)

Önskar er en skön dag!
Katarina

2 kommentarer:

 1. Om man ska få de vackraste liljorna får man nog bereda en plats för de eldigare färgerna, så fint med den cremegula du satt dit. Hittade din blogg idag, mycket vackert och roliga projekt ni är igång med! Antar att du sett claus dalbys flammerabatt? Tror faktiskt att trenden mot starkare färger är på g, från att ha varit skydd ett par decennier tror jag att färgseendet är på väg mot det varmare igen. Orange och fuschia tycker jag är kul =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va, kul att du hittat in till mig :-)
   Jag kan hålla med om att de starkare färgerna nog kan vara påväg tillbaka. Allt är fint på rätt plats!

   Radera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!