onsdag 29 juni 2016

Nu blommar det...

Oj, vad allt blommar fint nu. Tänk om man kunde stanna upp tiden en stund...? Det gäller att ta tillvara alla tillfällen och gå runt och njuta :-)
Här bjuder jag på lite blomning från min täppa.

Honungsrosen utanför ladugården slår rekord i år. Det har även i år flyttat in ett bi-samhälle i tegelväggen bakom rosen så man får passa sig när man passerar för man hamnar mitt i deras inflygningsbana.

Fulfina brandliljor. Jag är inte särskilt förtjust i orange egentligen men jag har inte hjärta att göra mig av med dem när de blommar så villigt.

Riddarsporren har jag fått av min kusin, han ledsnade på att den alltid lade sig ner över hans gång fram till huset. Den är över 2m hög och jag har nu bundit upp dem så den klarar ev regnskurar.

Den är som läckrast precis innan den slår ut tycker jag.

Tremastarblomma, fick idag se att det även kommit en som är vit. Det har jag inte haft förut så jag blev lite paff. Kan nya bli i en annan färg?
 
Nävan väller över alla kanter och när blomningen är över är det dags att klippa ner den.

Paradisbuske, även denna buske har överträffat sig själv i år.

Constance Spry blommar för första gången i år. Himla söt tycker jag :-)

Nästa inlägg bli nog en fortsättning på Englandsresan.
God kväll Katarina!

4 kommentarer:

 1. Rosorna är underbart vackra hos dig!Den sist nämda måste jag skaffa mig:)Den blå nävan liknar en jag har. Det frodas.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vad det blommar hos dig! Och tänk att du har en Constance Spry, jag har alltid önskat mig en men aldrig kommit till skott och sen vi flyttade hit till berget är det rakt ingen idé, här finns inte tillräckligt med jord!
  Honungsrosen är lika fantastisk, vilken blomglädje och man borde väl sitta därunder och bara sniffa!
  Du har så mycket fint i din trädgård och blå blommor är så fint! Det där med att blommor byter färg är väl märkligt! Vi har haft det med en blåklocka och man blir liksom förvånad!!!
  Riddarsporrar älskar jag och speciellt blå! Vackert!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Så fint och blommigt du har det. Känner igen orange problematiken, men har börjat gilla varmrött och orange.
  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 4. Underbara blommor! Riddarsporrarna gör sig jättefint i den rabatten, och du har verkligen fått till uppbindningen snyggt.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!