måndag 8 februari 2016

Sköna söndag!

Igår var det riktigt skönt väder ute och trädgårdsådran i mig längtade ut!
Jag ställde in alla övervintrande växter i orangeriet/växthuset för att de ska börja att sätta fart så smått. Temperarturen var 15 grader där inne och mössan åkte snart av :-)
Jag har skaffat en fläkt som håller utrymmet på över fem grader. Än har det funkat fint men det har inte varit så många minusgrader ännu så jag måste hålla lite koll om det blir kalla nätter framöver.
Fläkten löser också problemet med fukt verkar det som, för efter att jag satte in denna så har jag inte haft immiga fönster där ute. Vad sen fläkten kostar att driva tänker jag inte på...man ska ju fokusera på det som är bra :-)
Här står de nu, uppradade vid väggen, där jag inbillar mig att det är varmast. Mitt lilla citronträd har några citroner som faktiskt börjar bli gula. Annars är det mest pelargoner, fuchsia, afrikansk lilja mm.

Här är fläkten, inte så snygg kanske men väldigt praktisk.

Jag fick med mig både man och barn ut i det härliga vädret. Mannen hjälpte mig med att utöka planteringsområdet i blivande lunden och sonen spelade fotboll.

Nu börjar det fylla på i detta område och jag en halv säck barkmull kvar att lägga ut. Dock var det fruset längre ner i säcken så vi fick avbryta efter en stund. Jag har lagt tidningar på gräset och barkmull över för att kväva gräset, tar nog några år. Sen i vår får jag göra några hål för att leta reda på mina tulpaner som jag satte där ifjol någonstans...

Här ser man det från andra hållet. Näten är skydd för rådjuren som annars gärna hjälper till med beskärningen. Jag funderar så smått på vad jag ska ha för material på gången. Kanske bark så det känns lite lundaktigt eller grus så gången syns tydligt. Vi får se vad det blir. 

Önskar er alla en skön kväll!
Katarina

3 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att vara igång med trädgårderandet för säsongen? :) Tidningar är perfekt när man vill utöka rabatterna och inte vill böka med att gräva. Tulpanerna kommer upp genom tidningen om ett år eller två, de överlever. Jag har tulpaner Tarda som tagit sig igenom täckväv (!) i sin jakt efter ljuset.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att äntligen kunna vara ute och styra i trädgården!
  Själv längtar jag för tillfället väldigt mycket efter att få vara ute, det har inte riktigt varit läge för det den senaste tiden, och gå barfota i mossan :)
  Trevlig tisdag! / Birgitta

  SvaraRadera
 3. Oj så ni har legat i. 15 grader i växthuset låter ju helt perfekt! Där hade jag suttit med en tekopp. :-)
  Jag har ungefär samma funderingar som du för tillfället - vad jag ska ha för markbeläggning mellan mina pallkragar. Just nu lutar det åt bark, men det hinner säkert ändra sig några gånger till innan det är dags. :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!