fredag 19 februari 2016

Mitt bästa trädgårdstips - blommig fredag!

Blommig fredag har denna veckan temat "Mitt bästa trädgårdstips". Nu tycker inte jag att jag kan så mycket om trädgård utan håller fortfarande på att lära av alla mina egna misstag så jag är osäker på vad jag kan tipsa om. Men det finns många som har stor kunskap och vill ni få många lärorika och intressanta trädgårdstips så titta in hos Helena med bloggen Bland rosor och bladlöss.

Ett bra tips som jag ändå har är att lära känna en plåtslagare... I mitt fall är han till och med sambo med mig! Då kan man få egna kreationer med specialmått till en billig penning. Vissa bitar är spillbitar och då kostar de ännu mindre! Nu ska sambon börja ett nytt liv som ölbryggare på måndag så jag var tvungen att passa på innan han slutade ;-)

Dessa gjorde han åt mig i förra veckan och en kompis till honom hjälpte till att svetsa. Jag fick betala med en hembakad kaka och det gjorde jag så gärna! 

Nu ska de stå här och rosta så de blir bruna och fina! Den största är 63 cm i diamter och ca 40 cm hög. Här ska sommarblommorna få husera i sommar. 

Denna gjorde han åt mig förra vintern och den har nu fått en härlig patina. Örterna ser inte jättepigga ut men de kommer förhoppningsvis igen till våren.

Tidigare var den en trappa ner här till gräsmattan och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med detta trappsteg eftersom det inte blev snyggt att lägga kalksten här. Plåtkrukan blev därför en bra lösning. 

Han har även klippt plåtremsor (av spillbitar) som jag har tryckt ner mellan stenläggning och gräsmatta. Jag hoppas att det hjälper något för att gräset inte ska växa över till stenen. Det blir iaf lättare att rensa bort ev gräs som klättrar över.
Här ser man till höger hur gräset börjar göra intrång på stenläggningen. Det var innan jag kom på att jag kunde lägga plåtremsor. Här ska därför rensas och läggas plåtremsor till sommaren. Eller så gör jag rabatt av gräsplätten istället :-)

Önskar er alla en riktigt skön helg!
Katarina

25 kommentarer:

 1. Det rådet är inget att förakta. Jag har en snickarkunnig man och det har varit till hjälp i mycket. Dessutom gick han en svetskurs, men det kan han inte hålla på med hemma. Men det blev ett par krukor.Det är mycket fint med den rundade kanten mot gräset. Säkert är det bra att ha plåtremsor innanför med tanke på ogräsrensning.
  Får se om du har lika stor glädje av ölbryggningen. Det blir kanske till att odla humle. / Britt

  SvaraRadera
 2. Ser framför mig hur läckra dina runda plåtkrukor blir när de rostat! Den fyrkantiga gillar jag också!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Det var ju ett väldigt bra tips att ha en plåtslagare i närheten. Jag har en snickare ;)

  Dina krukor kommer bli galet vackra!

  Ha en bra helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 4. Flotte saker! I mitt neste liv skal jeg gifte meg med en handyman...

  SvaraRadera
 5. Perfekt med en plåtslagare till sambo, hjälpsam dessutom. Så snyggt det kommer att bli och redan är.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det tipset ska jag förmedla till mannen! Fina plåtdetaljer ni har! trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Snygga plåtkrukor. Bra att ha en händig man.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 8. Hej Katarina!Härligt med hantverkare i familjen, och så fint det kommer att bli.
  Trevlig helg!
  Hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 9. Vad bra att ha en sån hantverkare med min han bygger hus det är rätt bra det med. Man kanske kan beställa från er då hihi
  Ha en fin och skön helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Åh. lyllos du! ;) VIlka fina alster han har gjort din sambo! Vill också ha!!

  Va fint du har hos dig!
  Må gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 11. Tack för bra tips! Supersnygga när de rostar:)
  Ha en finfin helg!

  SvaraRadera
 12. Fina tips nu är det ju så inne med rostat.Bra när man har hantverkare så nära.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 13. Så lustigt sammanträffande! Gick förbi den lokala växthandeln som just hade rostiga "behållare" som de planterat i ut mot gatan. Det vara så vackert och jag tänkte att kanske... Ja, och så visar du just sådana exempel i ditt inlägg, som svar på en fråga: TACK! Jag ska kontakta någon lokal plåtslagare och se vad som kan göras...
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 14. Så fina behållare! De kan ni vara stolta och glada över! Kommer att bli fantastiskt fint.
  Någon plåtslagare har jag inte i huset. Däremot har jag en man som lyckas fixa till det mesta. Allt från att bygga dammpumpar till att bygga garage. Jag är helnöjd. :-)

  SvaraRadera
 15. Så snygga krukor! Perfekt när de är sådär stora och härliga:) Jag har varit på gång att beställa plåtkanter i flera år nu, i år kanske det blir av. Hur svårt kan det vara liksom:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 16. Jättesnygga krukor och så fina dom kommer att bli när dom blir härligt bruna. Praktiskt med skyddet vid gräskanten. Och så fin stenlagd uteplats ni har.

  Ha en fortsatt fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 17. Jag röstar för rabatt vid uteplatsen!
  Lysande tips att kära ner sig i en plåtslagare. Hantverkare över huvud taget är väldigt praktiskt... han som jag delar brevlåda med är också en metallare, som svetsar och fixar det mesta.
  Rostiga lådan vid trappsteget blev ju helt perfekt.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 18. Supersnygga runda plåtkrukor, kommer att bli så vackert med blommor i dem! Och den fyrkantiga på trappsteget blev ju perfekt.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 19. Perfekt ju med en hantverkare i hushållet! Själv har jag en trädgårdsmästare :)
  Kommer bli urläckert med sommarblommor i rundlarna.
  Skön söndag! / Birgitta

  SvaraRadera
 20. Bra tips! Händiga människor bör man hålla sig väl med. Och har man en mattläggare i bekantskapskretsen så fungerar remsor av plastgolv eller våtvägg lika bra som nedgrävd grässtopparkant :)

  SvaraRadera
 21. Plåt är ett vackert och industriellt material som jag gillar att krydda trädgården med. Dina runda behållare skulle jag gärna se i min egen trädgård!
  Snygg stensättning! Ser ut som en mysig uteplats. Är det "summer snow" klematisen som blommar så vackert mot planket?
  /Kitty

  SvaraRadera
 22. Hej igen!
  Störarna du undrade över är hässjestörar/krakar. Känner du till nåt mindre nerlagt jordbruk, finns det säkert såna under nån luta, eller håll utkik på Blocket. De brukar kostar 5-10 kr stycket.
  Lycka till!
  /Anette

  SvaraRadera
 23. Du har det beviljat som får så fina plåtkanter! Fin trädgård med smågatstenen, som du säger kan den bli jobbig att rensa. / Ha det så bra!Monica

  SvaraRadera
 24. Du har det beviljat som får så fina plåtkanter! Fin trädgård med smågatstenen, som du säger kan den bli jobbig att rensa. / Ha det så bra!Monica

  SvaraRadera
 25. Men vilken lyx att ha en egen plåtslagare! Jag har så många idéer om saker jag skulle vilja få gjort av en plåtslagare, men jag hittar ingen här i mina trakter!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!