måndag 23 mars 2015

Rensade holkar

Nu har alla holkar blivit rensade från fjolårets bôs, som vi säger i Västergötland (kan översättas med diverse skräp), och upphängningen är kontrollerad så de hänger stadigt.
Detta gjordes faktiskt redan för några veckor sedan men jag har inte hunnit blogga om det förrän nu...
I en av holkarna hittade jag andra hyresgäster, ett getingbo, som tur är inga getingar kvar. Annars har de bott fåglar i de flesta av dem.

Jag har också införskaffat fyra nya holkar som placerats ut runt om i träden så nu har jag totalt ca 17 st i lite olika utföranden men så har jag en stor trädgård också.
Med mig hade jag min medhjälpare, sonen A, som sprang och hämtade hammare, valde ut bra träd mm. Alltid kul när han vill vara med mig ute i trädgården :-)

Nyuppsatt holk, hoppas nån vill flytta in. Gillar kamoflaget :-)

Lite av bôset jag skrev om.

Undrar vem som bott här, fina fjädrar iaf.


Jag älskar fågelsång och uppskattar att ha levande mygg och flugfångare i min närhet. Dessutom är de vackra och roliga att se på. Vi har bla blåmes, nötväcka, talgoxe, gråsparv, pilfink mfl. I fjol såg jag också bla den lilla rödhaken och flugsnappare, hoppas de kommer tillbaka i år. Jag önskar också att koltrasten ville flytta lite närmare, nu brukar jag bara höra den på håll, men det funkar det med.

Väl mött!
Katarina4 kommentarer:

 1. Härligt med fågelliv i trädgården. Rödhaken kom hit igår.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 2. Härligt med fågelliv i trädgården. Rödhaken kom hit igår.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Fåglar i trädgården det vill ju alla ha för de tillför så mycket i form av fågelsång men de är även roligt att titta på dem.Här har vi Pilfinkar som kom häromdagen i bland ser vi även Domherrar mest är det Gråsparvar men även Talgoxe och Blåmes.Ha det bra/Margareta

  SvaraRadera
 4. Så härlig med fåglar i trädgården. Vi har inte så stor trädgård men ett par holkar har vi. Talgoxar och blåmesar gillar dom och om svart- o vit flugsnappare kommer så vill dom vara herre på täppan och jagar bort den som tänker ta hans holk. Koltrast har vi som bygger på dom mest konstiga ställen , ofta ovanför dörren till förrådet där vi skall gå ut och in. Den är lite halvtam verkar det som för den bryr sig inte att vi går där. Ha en fin dag. Carita

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!