fredag 13 februari 2015

Kärlek


Kärlek kan vara sååå mycket!!
Fann inte orden så det får bli en lite annorlunda typ av kärlek som ändå är fantastisk :-)

En drottning och ca 20 000 svärmbin som letar ny bostad. Man hör hur luften börjar vibrera och rätt vad det är så hela luftrummet fullt av bin. Vilket fantastiskt litet djur detta är! 
Snacka om att ha många beundrare när man är bidrottning ;-)

Vi brukar ha "turen" att ha några svärmar hos oss var sommar. Vet inte varifrån de kommer för vi har ingen biodlare i närheten. Det kanske är vildbin om det finns sådana?

Vissa år har de bosatt sig här i den gamla tegelväggen på ladugården. Kanske dras de till honungsrosen...? Ett annat år hittade de ett hål i en björk som de bosatte sig i. 

Eftersom jag tycker om bin och vet vilken viktig funktion de har i vårt samhälle så har de fått bo kvar där de har landat. De övervintrar inte vad jag märkt utan nästa vår är de borta igen.

Detta får bli mitt bidrag till blommig fredag. Fler finner du hos Bland rosor och bladlöss.

Idag bär det av på hemlig resa som jag fick av sambon när jag fyllde år för två veckor sedan. Det enda jag vet är att vi ska åka ca 2 timmar och att jag ska ha med mig träningskläder och badkläder. På kvällen blir det trerätters!! Vart vi hamnar får jag återkomma om :-)

Trevlig helg!
Katarina

15 kommentarer:

 1. Vackra bilder, ladugården är jättefin med tegelväggen, och rosen så fin, så det är säkert att den lockar till sig alla dessa "biundrare". Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder.
  Honungsrosen är en favorit hos mig.också.
  Bina gör nog nytta ,riktigt bra om man har bärbuskar och äppelträd

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 3. Fina bilder och vackert hus, för att inte tala om rosen! Trevlig helg, låter kul med hemlig resa! /Lotta

  SvaraRadera
 4. Hemlig resa, jo man tackar!
  Otorligt att du lyckats fång bin på bild. Det gäller minsann att alltid vara redo. Tror jag läste att bara drottningen övervintrar.
  Ha det så gott och grattis i efterskott.
  Anette

  SvaraRadera
 5. Vackra hus och honungsrosen är en favoritros.Bina gillar den, vi har också en som brukar vara full av bin när den blommar. Bin måste vi vara rädda om både ´tama´och vilda.Vi måste ju ha dom för att överleva. Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig bild med bina i luften.
  Låter som om en superweekend väntar. Njut!
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Den kärleken går väl också bra! Vad fint rosen gör sig mot tegelväggen. Älskar honungsrosor. Och alla andra rosor också:)

  Ha en fin helg.
  kram louise

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig bi-bild. Man uppskattar ju vartenda bi man ser nu efter alla larmrapporter de senaste åren. Jag blir så glad när jag läser att du låter dem vara kvar där de vill.
  Ha en fin helg

  SvaraRadera
 9. He-he! Kanskje det var bidronning man skulle vært?
  Næ, skulle nok foretrekke en romantisk reise for to...
  God helg!

  SvaraRadera
 10. Vilken vacker ladugård! Och vi måste verkligen hjälpa bina. Jag skulle gärna ha en kupa hemma i trädgården men familjen är inte av samma åsikt☺
  Trevlig helg! Milla

  SvaraRadera
 11. Vilken vacker ros och hus!
  Härligt!

  Trevlig vecka! Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 12. Förra sommaren var helt plötsligt vår trädgård full av bin vilket det aldrig varit tidigare. Vi funderade jättemycket vart de kom ifrån tills vi fick reda på att grannen rakt över gatan satt upp 2 kupor och inte gör det mej ett dugg :)

  Trevlig söndag och hoppas hemligheten förr väl ut!

  SvaraRadera
 13. Så flott å ha kjærlighet og ikke minst besøk av biene. Vi trenger dem så sårt i våre hager. Fantastisk flott låve dere har. Grattis med overstått og lykke til med overraskelsestur. Så spennende!
  Jannicke

  SvaraRadera
 14. Tack för alla fina kommentarer! Kanske kan bli en bikupa istället för bin i vägg i framtiden ;-)
  Resan var toppen och mer info om den kommer i nästa inlagg!
  Önskar er alla en trevlig vecka!

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig bild med ros och svärm! Kanske läge att snickra ihop en kupa och ta hand om en svärm? Eller höra av sig tll någon odlare i trakten som kan vilja ha den. Bin växer inte på träd :))

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!