fredag 9 december 2016

Vinterträdgård

Nu var det längesedan jag gjorde ett inlägg igen men tiden och orken har inte funnits. Vi håller på och renoverar i hall och finrum så all energi har gått åt till det. Inlägg om det kommer senare.

Igår var det underbart väder och jag var hemma och vabbade min sjuke son. Då passade jag på att gå ut i trädgården en sväng och ta några bilder på min trädgård i vila. När det är så ljumma vindar som igår längtar jag verkligen efter våren...

Mitt orangeri, blir påmind om att jag borde måla dörrarna nu i vinter medan tiden inte behövs till trädgården. De ska få samma röda färg som fönstren.

Inget är nerklippt förutom pioner. Allt annat får vänta till våren.
Här är lite grönt ändå, mest fingerborgsblommor som kommer bli många fina i sommar.

Stenar ligger på kö och huller om buller för att jag inte kan bestämma mig för vilket underlaget det ska vara på denna gång. Kullersten, barkflis, grus eller annat...?? Runt om är det nyplanterad avenbokshäck sen ett år tillbaka.


Önskemålet om att sätta in pardörrar växer sig allt starkare. Kanske skulle önska mig det i 40-års present. Då kan det ju ske redan nästa år...!! 

Ingången till hönshuset har fått lite piff, i den lilla grå har jag sticklingar på liguster och en perenn Verbena. Lätt att hålla koll på dem då eftersom jag passerar här några gånger per dag.

Japanska lyktor lyser upp i sitt hörn när det mesta andra är brunt och grönt.

Så tom altanen ser ut såhär utan möbler, men om bara några månader kan vi ta fram dem igen.

Denna köpte jag för någon vecka sedan. Jag gillar den lite strikta formen utan krusiduller och ser fram emot att tända ett ljus i den (när det inte blåser som det nästan alltid gör annars här ute på vishan).

Rätt som det var hörde jag ett svirlande ljud och fick se en flock sindensvansar i äppleträdet. Lite svåra att fånga bra på bild eftersom trädet är högt men de är så fina. Tur att det är några äpplen kvar till de små liven.

Hoppas ni får en härlig helg!
Kram Katarina


2 kommentarer:

  1. Fina bilder på trädgården i väntan på våren. Då är det alltid lika spännande att se vad som kommer upp. Ser ut att vara en härlig höst-vinterdag. Här har vi sol och en massa +grader så det känns som vår idag. Ha det fint. Caritaj

    SvaraRadera
  2. Renoveringar tar på energin, men å så skönt det är när det är klart! :)
    Kram Kristina

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!