måndag 1 augusti 2016

Semester!

Åh, vad det är härligt att vara ledig och åh, vad tiden går fort... Jag har nu bara denna vecka kvar av min fyra veckor långa semester och nu försöker jag stanna upp tiden så gott det går ;-)
De två första veckorna var vi iväg på resor så därför kändes det som att dessa veckor gick extra fort.

Första veckan åkte vi ner till Småland och huvudmålet var Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Sonen  A är nu 9 år och vi kände att det kanske var sista chansen att åka dit innan han blir för stor. Alla har talat så gott om detta ställe och vi blev inte besvikna. Det var fantastiskt fint och mycket välskött, vilket ger höga betyg i mina ögon.

Här sitter jag och A och filurar.

Katlas borg från bröderna Lejonhjärta var årets nyhet. Väldigt snyggt gjort!

Hos Nils Karlsson pyssling var allt stort. A fick hjälp upp till dörrhandtaget...

På hemväg gjorde vi ett stopp i trästaden Eksjö och vi han titta in på några fina bakgårdar och gå runt och njuta av alla fina gamla trähus.

Här bodde vi sista natten, en liten stuga som jag fick tips av från Elisabeth med bloggen Högagärde. Vi hann även med en liten tur hem till henne och hennes man som har världens mysigaste lilla gårdsbutik. Här shoppade jag en härlig pläd och ett taggtrådshjärta (bilder kommer senare, jag hade inga nu)!

Sen bar det iväg till Grebbestad där min pappa har ett hus som han håller på och renoverar. Vi kom mitt i värsta byggdammet så vi sov första natten på hans segelbåt så hann de fixa klart det sista i huset. Jättehärliga dagar fick vi där och vädret visade sig verkligen från sin bästa sida.


Lillskepparn och storskepparn styr oss ut till en vik där vi badade och bara njöt av den svenska sommaren.

Kram Katarina!


3 kommentarer:

 1. Härliga semesterbilder. Själv har jag semester hela tiden men ändå räcker inte tiden till. Hur kommer det sig egentligen. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera
 2. Semesterveckor går ruskigt fort, men ni verkat ha haft det skönt och gjort lite av varje. Njut nu av sista veckan! :)
  Själv är jag tillbaka på jobbet sedan en dryg vecka och ledigheten känns allt lite avlägsen redan.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Vilken fin semester ni haft och huset i Helleved är ju bara så charmigt. Kul att ni tittade in hos oss en liten sväng.

  Ha det gott
  Elisabeth

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!