söndag 17 juli 2016

Englandsresa - dag 3

Efter ett litet uppehåll kommer här dag tre på vår Englandstripp.

Clinton Lodge
Förmiddagens stopp var på Clinton Lodge hos Lady Collum. En härlig dam på 75 år (som såg ut och lät som 95) som hade en fantastisk trädgård. Hon hade även köpt upp intilliggande mark och grödor så ingen skulle kunna bygga nåt fult där...
Ladyn berättar om sin trädgård och det gällde att spetsa öronen för det gick knappt att höra vad hon sa.

Mycket formklippta häckar i av olika slag. 

På väg in i den underbara rosdelen. Det som synt mitt i bild är en fontän som jag inte var så förtjust i. 

Här är vi inne i rosdelen, hon hade placerat olika höga rosställningar där det växte massor av olika rosor och det doftade magiskt. Tyvärr gör inte bilden det rättvist alls...

Mer formklippt, så himla läckert med de skira blommorna emellan (som jag glömt namnet på).

Många höga häckar och långa slingrande gångar. Gillar skarpt!!


Ringmer Park
Nästa stopp var i Ringmer Park hos paret Bedfords. De tog emot oss med en härlig hemmalagad lunch som serverades i ett tält på gräsmattan. Det fattades bara ett mord så hade vi varit mitt i ett avsnitt av 'Morden i Midsomer' ;-) . Michael Bedford pratade sen om sin trädgård, där han själv skött det mesta av arbetet. Han kändes så typiskt engelsk med tre malhål på tröjan i bak...en härlig man med stor passion för sin trädgård.
Det var ett magnifikt hus de bodde i.

Såklart fanns här även en damm. 

Några av alla hundratals rosor. Härlig kombo av ormrot och någon stor allium.

Då var denna dag till ända och jag återkommer med dag fyra.
Önskar alla en skön sommar!
Katarina

5 kommentarer:

 1. Härliga bilder du bjuder på från er resa! Blir verkligen sugen på att boka en resa för att besöka engelska trädgårdar.

  Önskar dig med en riktigt skön sommar!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 2. Underbart, jag älskar redan tanten på Clinton Park! Klart man köper upp allt intill om man inga grannar el dyl vill ha! Självklart! Älskar brittiska eccentriker! Och vacker trädgård har hon också damen.
  Andra stället också fantastiskt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Heja tanten i Clinton Park! Kan inte låta bli att undra över hur mycket folk det går åt att sköta dessa enorma trädgårdar/parker när jag själv går och suckar över de miljoner maskrosor som frösår sig från kohagen i rabatter och lund.
  Gissar att det varit en intressant och kul resa.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig resa. Och vilka spännande möten! Både med folk och med växter! Jag vill också... Nåja, jag får njuta av dina bilder istället. :-)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 5. Finns det något bättre än trädgårdar med engagerade ägare?! Och att köpa upp omgivande mark känns ju onekligen engagerat... ;) Både första och andra stället verkar ha varit jättefina, vet själv frustrationen när bilderna inte förmår fånga allt det man upplever på plats.
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!