måndag 16 maj 2016

Skrapa, borsta, fila...

Såhär här tillbringade jag hela söndagen. Borsta, slipa, putsa, pilla, fila... Men nu har hela väggen, på båda sidor, gåtts över och gammal mossa, lera och koskit är borta. Återstår bara att tvätta av allt med skurborste också så ska det vara rent från smuts sen. Frågan är sen om vi ska olja in den eller bara låta den vara som den är? Det får vi fundera på ett tag.
Jag var ganska trött i armar och händer efter några timmar.
Lite kuriosa som vi valt att ha kvar på några ställen. Tänk att de faktiskt har tapetserat direkt på stockväggen en gång i tiden!! Huset är byggt 1861 så dessa tapeter kan faktiskt vara över 150 år.

På ena sidan har det varit röda mönster och på den andra blå. Riktigt söta tapeter som skulle funka idag med tycker jag :-)


Här har jag provtvättat en bit som fortfarande är våt och ungefär denna färg skulle den få om vi oljar den. Jag tycker nog att den blir lite för gul... Vi får väl tvätta och se hur den blir då.

Nu får jag pigga upp inlägget med några härliga trädgårdsbilder också. Gallren är ett försök att hålla ute hönorna som utsett denna rabatt till favorit att krafsa runt i. Det bor väl (eller bodde) många maskar här kan jag tänka...

Härliga äppelblom, ett av få gamla träd som finns kvar i trädgården så jag har ingen aning om sort. 

Önskar er en skön kväll!
Katarina

6 kommentarer:

 1. Jag gillar gamla hus, dom har en viss själ. Jag antar att man kan hitta mycket vackert och spännande om man renoverar såna hus. Själv har jag inte haft den lyckan att äga nåt sånt. Underbara tulpaner. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 2. På bild tycker jag det obehandlade ser bäst ut. Om det är mest praktiskt vet jag inte. Kul med tapetresterna. / Britt

  SvaraRadera
 3. Håller med, kul att ni behåller några tapetrester! Gillar sådana tidsdokument. Tycker nog också det blir för gult, men kanske olja med vitpigment i?
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Vilket jobb!! Men säkert värt allt jobb. Ser redan snyggt ut och kul med tapeterna! Älskar äppelblom:) Har ett träd som börjar slå ut nu och fyra till efter det. Känns ganska lyxigt:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilket jobb, inte konstigt att du kände dig trött i armarna. Bra gjort av er att behålla lite av de vackra tapeterna och visst skulle de funka nu med. Riktigt fina :)

  SvaraRadera
 6. Oh, så underbart vackert med stockväggar! Tänk, det hade vi i vårt gamla hus och där var tapeterna också satta direkt på stockarna. Vackra gamla tapeter som man kanske borde skickat mönstret på till, nu kommer jag inte på vad företaget heter, men det finns i alla fall ett i Sthlm som tar upp gamla mönster och gör jättevackra nya tapeter av de gamla mönstren.
  Får jag tycka något? Olja inte in dom! Dom ska vara så som dom är! Fast jag är flexibel och blir det finare med inoljat så ska man naturligtvis göra så.....kanske!!!!!
  Vilka fina tulpaner du har och sådana där kompostsidor har vi fått lägga över våra sådder av grönsaker för katterna har fått för sig att det är väldigt fint att ligga där och kanske också uträtta sina behov där....
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!