tisdag 24 maj 2016

Efterlängtade regn

Idag har det äntligen kommit ett efterlängtat regn, hittills har det regnat 13 mm och det håller fortfarande på. Toppen, toppen, det kan gärna få regna hela natten så kan det bli fint väder igen :-)
Det började bli rätt torrt så det kom verkligen lägligt, I år har jag börjat täcka alla mina rabatter med allt jag kommer över från trädgården. Det är gräsklipp, löv, och allt möjligt. Min plan är att det ska bli minimalt med avdunstning och många maskar i jorden. Vi bor på en liten höjd och det torkar lätt ut har jag märkt så jag hoppas denna metod ska funka bra.

I en av störtskurarna (och åsktromberna) föll vårt ena gamla päronträd. Det har knakat ett bra tag och det har fått hänga med så länge det har orkat men nu drog det sin sista suck. Jag har velat ha kvar det eftersom jag tror att det har varit gynnsamt för pollinering av vårt andra päronträd. Nu var ju pollineringen klar för detta år men vi får väl se vad som händer nästa år. Jag får väl köpa ett nytt och plantera. Tur ändå hade jag för det föll precis intill trädgårdslandet utan att skada nåt.

Det kännas alltid så tomt på nåt sätt när ett stort träd försvinner.

Det lade sig så snygg alldeles intill mina pallkragar där jag har mina blåbär. Nästan som om någon stod där och lade det till rätta...

God kväll!
Katarina

3 kommentarer:

 1. Synd om det gamla trädet, men tur att det inte förstörde dina planteringar. Vi har sol och mycket torrt. Det får gärna regna på natten.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken tur att ingen eller inget kom till skada! Fick mig att minnas ett plommonträd hos grannen där en jättestor gren bröts av några minuter efter att jag stått där med äldste sonen på armen. Usch, det var kusligt!
  Här har inte kommit en droppe regn vilket hade behövts.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Ibland ska man ha tur! Låter bra med täckningen både för avdunstning och näring.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!