tisdag 27 oktober 2015

Nytillskott!

Idag jag har varit och hämtat Aska, Peppar och Lola. Tre dvärgcochin-hönor som ska få utöka våran lilla flock. Nu har vi totalt fem hönor och två tuppar.
Eftersom våra tidigare två hönor, Rose-Marie och Tyra har fått för sig att lägga sig och ruva på ägg så har de två tupparna fått roa sig själva ett tag. Gissa om de blev lyckliga när det kom tre nya sköna damer :-) De burrade upp sig så snyggt de kunde och gick runt och kurrade som bara den,

I mitten syns en av de nya hönorna, Lola, till vänster är Filip (en av kycklingarna från i våras) och till höger är Edvard.

Här är Aska, hon var lite mindre än de andra men ska vara bra på att värpa :-)

Peppar flög direkt upp och satte sig på stegen. Kanske kändes tryggt att betrakta sin nya miljö från ovan.

Trevlig kväll!
Katarina

2 kommentarer:

  1. Så härligt! Så fina de är. Våra höns har kommit av sig med värpningen men jag hoppas verkligen att de snart sätter igång igen. Jag fick ett tips - skaffa en tupp så kommer hönorna i form igen. Men jag vet inte... i så fall vill jag ha en tupp som garanterat inte gal så ofta (med tanke på våra grannar). Vi får se hur det blir.

    Hoppas alla håller sams!
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  2. Så fina, höns verkar så hemtrevliga. Vi bor i stan och kan inte ha dom men jag skulle gärna vilja det om jag hade möjlighet. Ha en fin helg. Carita

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!