söndag 4 oktober 2015

Blommig fredag - Trädgården just nu!

Nu är blommig fredag tillbaka, så kul! Gå gärna in på bloggen, Bland rosor och bladlöss, så får ni läsa om fler som tolkat detta tema.

Hos mig har lugnet lägrat sig i trädgården för tillfället. Jag borde snart ge mig ut och göra ett sista ogräsröj inför vintern och täcka med alla bra löv som snart börjar falla.
I år ska jag också ta mig tid att klippa över dem med gräsklipparen innan jag täcker rabatterna med dem. Det blir lite enklare för maskarna då :-) Vi har en del lönnar och de släpper ju rätt så stora löv som inte hinner förmultna över en vinter har jag märkt.
För tillfället håller jag mig inne, trots underbart höstväder och svag vind. Ont i halsen kallas åkomman och jag hoppas den snart är över för jag längtar ut...

Funkian har redan börjat bli gul och några löv av lönnen har börjat falla. Här brukar fåglarna bada och dricka, gäller att hålla undan löven.

Liguster med julros bakom som brukar blomma fint under tidig vår.

Törnrosas kjortel blommar på fint ännu. Brukar klara några frostknäppar och här står den rätt skyddat.

James Grieve ger fin skörd i år! Trädet sattes 2012 och har tagit sig fint.

Vildvinet börjar inta höstskruden.

Söt lite lägre Aster som fanns här när vi flyttade hit. Gillar färgen och att den blir tät och inte så hög. Lustigt hur knopparna är snodda innan de vecklas ut.

Här ligger ett dåligt samvete... Trädgårdslandet ska utökas och har legat med presenning i två år. Sen har jag lagt gräsklipp löv och annat täckmaterial här samt sått honungsört som är en gröngödslingsväxt. Nu ser landet inte mycket ut för världen men ska snart rensar igenom på ogräs och täckas med löv och gräsklipp inför vintern. 
Jag tjuvstartade igår och det är fantastiskt fin jord under allt ogräs! Inte alls så illa som det ser ut alltså...

Tack för mig!
Katarina

7 kommentarer:

 1. Verkligen kul asterknopp! Jag måste nog kolla på våra när det ljusnar i morgon, ser alla ut så? Här använder jag hela, torra lönnlöv som isolering kring krukorna jag övervintrar i komposten. Toppen! Mycket billigare och lika bra som köpeisolering, tycker jag :)

  SvaraRadera
 2. Bra tips att mosa löv innan täckning, inte ens björklöv, som jag har massor av, förmultnar helt under en vinter.
  Lider med dig, på riktigt, jag tror att jag t o m har feber nu. Och ont i halsen så in i bänken. Krya på dig!
  Marta

  SvaraRadera
 3. Ont i halsen är verkligen inte roligt. Jag hoppas att du kryar på dig och snar är på benen igen. Vilken härlig höstskrud din trädgård har anammat. Jag tycker om höstens färger och hur hela naturen exploderar i ett färgsprakande fyrverkeri.

  Ta hand om dig Katarina.♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Härliga höstbilder. Astern är verkligen fin och verkar hinna blomma också. Att klippa löven med gräsklipparen fungerar bra och multnar snabbt till jord. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 5. Höstförkylning är inte bra då vill man ta vara på var enda minut av de fina dagarna.
  Ja där har du lite jobb att göra lycka till med grävandet
  Ha det gott och krya på dig
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Då får du krya på dig så du orkar härja i grönsakslandet! Vilket super äppelträd som ger så mycket och så stora äpplen redan. Härliga höstbilder.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga höstbilder och det är vackert om hösten, det är rofyllt när allt får gå till vila. Vi också! Fast först måste vi gräva lite här och där och jag kom just på att det borde jag ta och sätta igång med idag, för kanske blir det regn framöver och då är det inte kul alls. Så många fina blommor du har, Törnrosas kjortel, verkar som om du kan övervintra den!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!