torsdag 8 september 2016

Fällda träd och inköp

Idag föll en björk för sågen och det var inte en dag för sent när vi såg innehållet. Den var helt genomrutten!!
Vi har tänkt ta bort den ett tag och har bara väntat på att det skulle skördas så vi kunde fälla den ut i åkern.
Misstankar om att den var rutten invändigt har vi haft ett tag och det är tur att ingen storm har fällt den åt oss för då skulle den säkert fallit in i trädgården. När A var nyfödd, 2007, "hjälpte" stormen Per till att fälla en annan björk som stod intill den vi tog ner idag. Vi hade tur den gången och den föll med knapp marginal strax intill huset. Precis innanför satt jag och ammade, ibland ska man ha änglavakt...
En annan fördel med trädfällningen är att jag kommer att ha många färre minibjörkar att rensa bort mellan stenarna :-) Annars känns det alltid lite tomt när ett träd försvinner, lite mindre ombonat på nåt vis. Vi får se om vi sätter något annat träd där istället kanske.
Före
Efter
Före
Efter

Jag har också varit en tur till handelsträdgården idag och det fanns ju så mycket spännande på rea. Bla blev det följande; spetsmössa, solbrud, mörkbladig kärleksört, blodormrot, perovskia, hortensia 'lime light', rosen 'The Fairy', en honungros, Veronica, brudslöja mm. Allt var ju förstås inte på rean men det mesta... Jag blir så glad när man kan fynda fina växter för runt 25:- st!! Några lökar blev det också. Tulpaner och den nya alliumen som blommar med stora lila bollar i juli-aug (har ju förstås  redan glömt namnet).
Nu återstår bara att hitta bra platser åt dem och plantera.


God kväll!
Katarina

3 kommentarer:

 1. Så fint det blev! Vilka härliga påsar att komma hem med :) och att det sen är lite rea är ju inte så dumt heller...
  Önskar dig en skön fredag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 2. Hej Katarina!

  Första gången här på din blogg. Att ta bort träd känns alltid på något sätt, det blir tomt när de är borta men ibland måste man göra det när säkerheten är i fara.

  Hoppas du hittar något nytt som ersättning.

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Wow x 2!!! Sån skillnad det blev när björken försvann. Och vilka fynd! Måste du gräva nya rabatter nu? :-)
  Allt gott!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!