måndag 16 november 2015

Avenbokshäck

Länge har jag funderat på vad jag ska sätta som avgränsare till det som ska bli "Lunden" och nu föll valet på Avenbok. Jag tycker den är fin även på vintern eftersom den behåller de flesta av sina löv, även om de är bruna, och den går att få hög och smal. Alternativet hade nog varit liguster eftersom jag har det på andra ställen men då hade jag fått vänta flera år innan den växt till sig och jag är lite otålig av mig...

Nu fick helt enkelt tillgång och pangpris avgöra valet. Jag hittade nämligen 18 stora plantor för halva priset och lyckades pruta ner dem lite till eftersom jag köpte allihop. De flesta är runt 2m, några högre och några lite lägre, men det är fina exemplar :-)
Jag och sambon hjälptes åt i helgen så nu är de redan i jorden.

Lite svår vinkel men här är ingången till "Lunden". Tanken är att även höger sida om den ska få samma häck. Eftersom trädgården är ganska stor, ca 2600 m2 så behöver jag få upp lite väggar för att gränsa av och minska känslan av det stora och öppna. Det här blir en bit på väg.

Här ser man lite bättre innifrån "Lunden". Den uppmärksamme ser att det fattas plattor längre ner... De tänker jag fynda på nästa års höstrea ;-)

Önskar er en skön kväll!
Katarina

2 kommentarer:

 1. Avenbok är ett finfint val tycker jag, tålig häck som snabbt blir 'färdig'. Vilken tur du hade som fick tag på så stora plantor till bra pris. :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Härligt när man fyndar på det viset och det ska bli roligt att se hur vackert häcken kommer att blomma till sommaren. :)

  Njut av helgen!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!