måndag 29 juni 2015

Oj vad de växer fort!

Efter att vår första kyckling dog så har det kommit tre till. De sista äggen plockade jag bort häromdagen eftersom de legat en bra bit över 21 dagar (som är ruvningstiden) och hoppet kändes ute för dem.

Kycklingarna är idag ca 3-4 veckor gamla och de har börjat få riktiga fjädrar. Nu är det lite lättare att se skillnad på dem.
Lite mer tama börjar de bli också även om de helst är med sin mamma. Jag försöker vara hos dem lite var dag och plocka upp dem mm.

Vi hade ju två hönor som ruvade samma ägg så jag vet inte egentligen vem som är mamma till just dessa. Den ena mamman, vår svarta Hedvig,  tröttnade på att passa småttingar så hon har fått återgå till den övriga flocken. Kvar är Rose-Marie, vår lilla ljusbruna höna. Troligast är nog att det är Hedvig som som är den egentliga mamman, men vad gör det? Rose-Marie gör ett förträffligt jobb med att passa de små liven!!


Vi har också fått ett tillskott på tuppfronten, Edvard. Hoppas han ska vara en snäll och godhjärtad herre åt sina fröknar och matte. Den förra fick spel och anföll oss så snart vi kom nära. Eftersom vi har dem lösa i trädgården lite då och då samt barn som kommer på besök så måste det kännas säkert att vistas utomhus.

Trevlig helg!
Katarina

1 kommentar:

  1. Ja, det är en del pyssel med de små liven, men mest nöje ändå. Fin tupp! Han ser lite blyg ut men det gårnog snart över när han inser att han är herre på täppan. Vi hade också en för ett antal år sen som blev aggressiv. Tag bort honom efter ett tag.
    Vattenautomaten med petflaskan hittade vi på Granngården.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in och vill du lämna en kommentar blir jag så glad!